Vyhledávání

Kontakt

Recenze na odrůdy ředkviček

19.12.2014 13:03

Právě teď je čas na získávání semínek. Jednou z oblíbených zahradních plodin jsou i ředkvičky, jejichž pěstování nevyžaduje moc práce, ani zručnosti. V uplynulé sezoně jsem vyzkoušel 4 poměrně výrazně se od sebe lišící odrůdy: Kvarta, Rampouch, Duo a Slavia. 

KVARTA 

Je novější odrůda (reg. 1995) klasického typu. Bulvičky mají kulovitý tvar a pěknou červenou barvu. V pěstování se celkem osvědčila. Nedřevnatí ani starší a větší bulvičky. Chuť je typická, ředkvičková.

RAMPOUCH 

Stará odrůda (reg. 1941) s bílými podlouhlými bulvičkami mrkvovitého tvaru. Pěkně narůstá, je odolná a poskytuje poměrně vysoký výnos. Rostliny ponechané na záhonu déle k plnému dozrání velmi zmohutní. Velká část bulvičky zůstává nad zemí. 

DUO 

Novější odrůda (reg. 1981) s kulatými bulvičkami červené barvy. Ve spodní části červená přechází v bílou. Ve srovnání s předešlými odrůdami se mi jevily rostliny jako menší. Rovněž bulvičky nebyly tak velké jako u tvarově srovnatelné Kvarty. 

SLAVIA 

Novější odrůda (reg. 1976) s podlouhlými bulvičkami červené barvy, které mají na spodu bílý terčík, podobně jako DUO. Na rozdíl od Rampouchu jsou bulvičky Slavie zakončeny kulatou špičkou, tudíž nedochází k tak velkým ztrátám při zpracování. Podobně jako u Rampouchu velká část bulvičky kouká nad zem. Rostlina je jen o málo menší, než Rampouch. 

CELKOVĚ: 

Favoritem je pro mě odrůda Rampouch, protože je odolnější a dává vysoké výnosy. O něco slabší byla Kvarta. Jako naopak nejméně vhodná odrůda se mi jeví Duo se slabšími výnosy a menší odolností. 

Diskusní téma: Recenze na odrůdy ředkviček

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.